Käytä energiasi oikein

Työpisteet epäjärjestyksessä, paperipinot pullistelevat. Olet ehdottanut esimiehellesi sähköiseen järjestelmään siirtymistä jo edellisessä kehityskeskustelussa, mutta asia ei ole edennyt mitenkään. Mietit, miksi esimiehesi on ylipäänsä valittu vastuulliseen rooliin työyhteisössä.

Päätös sähköisen järjestelmän hankkimisesta ei ole sinun käsissäsi, eikä sinulla ole vaikutusvaltaa henkilöstövalintoihin, joten niihin ei kannata uhrata paukkuja. Sähköistä järjestelmää ja pomon vaihtumista odottaessa voitte kuitenkin tiimisi kanssa laittaa omat työpisteenne kuntoon ja sopia yhteisistä toimintatavoista, sillä siihen voit vaikuttaa.

Hallinnan ympyrä on tapa jäsentää asioita omien vaikutusmahdollisuuksien mukaan. Ympyrän keskellä ovat ne asiat, joihin sinulla on täydet vaikutusmahdollisuudet. Välikehän asioihin voi vaikuttaa, mutta niissä on oltava valmiina kompromisseihin ja epätäydellisyyden hyväksymiseen. Uloimman kehän asiat vaikuttavat elämääsi, mutta niille et voi mitään ja ne pitää vain hyväksyä.

 

Ei kannata hakata päätä seinään ja tuulimyllyjä vastaan on turha taistella. Se energia kannattaa keskittää asioihin, joihin voit vaikuttaa. Jokainen on vastuussa oman työnsä ja toimintakäytäntöjen kehittämisestä. Olet oman työsi asiantuntija, tartu siis ennakkoluulottomasti ja rohkeasti asioihin, joihin voit vaikuttaa.

-Martti-

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.