Ota askel kohti parempaa kulttuuria

Tänään parempi kuin eilen. Huomenna viisaampi kuin tänään. Tiimisi työntekijät nostavat esiin työssä esiintyviä ongelmia, miettivät ja testaavat niihin yhdessä ratkaisuehdotuksia. Otatte yhdessä käyttöön hyvät toimintamallit. Jokainen esimies haluaisi omaan tiimiinsä aidon jatkuvan parantamisen kulttuurin. Tässä 10 askelmerkkiä kohti jatkuvasti parantavaa kulttuuria.

Anna tiimin päättää

Anna tiimisi päättää mitä asioita parannetaan. Aloita asioista, jotka häiritsevät tiimiäsi eniten. Sitoutuminen toiminnan kehittämiseen on parempaa, kun ratkot nämä ongelmat ensin.

Anna testata

Jatkuvan parantamisen kulttuuriin kuuluu rohkeus kokeilla ratkaisuehdotuksia käytännössä. Oikea ratkaisu ei löydy aina heti, mutta jokaisesta testistä opitaan lisää käsiteltävästä ongelmasta ja seuraavassa testissä otetaan opit huomioon.

Aseta tavoitteita

Jatkuvan parantamisen, kuten kaiken muun toiminnan, tulee olla tavoitteellista. Aseta parantamiselle tavoitteita, esimerkiksi tehtyjen parannusten määrä. Johda tavoitteiden kautta jatkuvaa parantamista.

Juhli onnistumisia

Kun saavutat tiimisi kanssa tavoitteen, sitä pitää juhlistaa. Kannusta tiimiäsi kohti tavoitetta ja huomioi onnistumiset. Juhli myös pienempien välitavoitteiden saavuttamista.

Tee parantamisesta näkyvää

Visuaalisuus on keskeinen osa jatkuvaa parantamista. Ideoita ja niiden toteutuksen etenemistä pitää seurata visuaalisesti. Lukitun aloitelaatikon voi viedä kesämökille, ja ottaa tilalle visuaalinen ideataulu.

Osallista kaikki

Jatkuva parantaminen on koko tiimin työtä. Osallista kaikki kehittämiseen ja jaa vastuuta. Pidä hiljaisinkin jurottaja mukana yhteisissä kehitystilaisuuksissa, ajan kanssa hänkin kantaa kortensa kekoon.

Ole kiinnostunut

Kysy tiimisi jäseniltä kehitystehtävien etenemisestä. Anna tilaa tehdä ja tue tarvittaessa. Kysy ymmärtääksesi, älä siksi että blogissa käskettiin.

Älä lyttää

Ideoiden lyttääminen on yksi pahimmista virheistä. Pelkkien hyvien ideoiden tuottaminen on mahdotonta. Jalostakaa ideoita yhdessä, sillä kaikki ideat pitävät sisällään oikean ongelman.

Poista turhat pullonkaulat

Anna resurssit kehittämiselle ja valtuuta tekemään hankintoja. Pienten parannusten ja hankintojen tieltä kannattaa poistaa turhat hyväksymisprosessit. Hankalaksi tehty kehittäminen tuhoaa innostuksen.

Lopeta katteettomat lupaukset

Lupaa vain se, mitä pystyt itse tekemään. Kehittämisen into hiipuu, jos esimies toistuvasti lupaa turhia. Anna tiimisi itse hoitaa hankintoja ja toteutuksia aina kun se on mahdollista.

-Martti

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.