Lean-valmennus: Käytännöllinen ongelmanratkaisu – eroon tulipalojen sammuttelusta

Tavoitteet ja hyödyt

Onko työsi jatkuvaa ongelmien ratkomista? Toimitusvarmuus ja laatu vaihtelevat, tapaturmia sattuu ja päivät ovat muutenkin yllätyksiä täynnä?

Hyvä ongelmanratkaisukyky on yksi menestyvän organisaation tuntomerkeistä. Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa osallistuja oppii tunnistamaan ja ratkaisemaan oman työympäristönsä päivittäisiä ongelmia systemaattisesti ja tehokkaasti. Koulutuksessa tarkastellaan myös erilaisia ongelmanratkaisumalleja ja perehdytään erityisesti Toyotan kahdeksan askeleen malliin.

Asenne ratkaisee – myös ongelmanratkaisussa. Kurssilla pohditaan, millainen on rakentava henkilökohtainen ongelmanratkaisuasenne, miten luodaan ongelmia rakastava organisaatiokulttuuri ja kuinka nämä kaksi saadaan onnistuneesti sovitettua yhteen.

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on kattava käsitys ongelmanratkaisusta prosessina. Hän tunnistaa ja välttää ongelmanratkaisun tyypilliset sudenkuopat ja kykenee ratkaisemaan työssään päivittäin kohtaamansa ongelmat järjestelmällisesti ja tehokkaasti. Konkreettisten työkalujen lisäksi osallistuja saa mukaansa nipun hyviä ideoita ja toimintamalleja, joita voi lähteä pilotoimaan omassa työyhteisössään.

Kesto

Koulutus kestää yhden päivän, klo 09:00-16:00

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka työssään osallistuvat ongelmanratkaisuun jollain tapaa. Koulutuksen kohdeorganisaatioita ovat teolliset yritykset, palveluyritykset ja julkinen sektori, joissa tehokas ongelmanratkaisu on merkittävä menestystekijä ja avain kehitykseen.

Sisältö

Koulutuksessa käsiteltävät aiheet:

  • Johdatus ongelmanratkaisuun
  • Yleiset ongelmatyypit, ongelmanratkaisustrategiat ja ongelmanratkaisumallit
  • Toyota: kahdeksan askeleen malli / A3-malli
  • Luova ongelmanratkaisu
  • Minä ongelmanratkaisijana
  • Ongelmia ratkaiseva organisaatio ja sen johtaminen

Tässä koulutuksessa sinun ei tarvitse olla japanin tai bisnesjargonin taitaja. Puhumme selkeää suomea ja havainnollistamme asioita esimerkein ja käytännönläheisin harjoituksin.

Toteutus

Koulutus toteutetaan päivän mittaisena lähiopetuksena.

Kouluttajana toimii Pekka Hirvonen Jalostin Oy:stä. www.jalostin.fi

Koulutuspaikka

Jalostin koulutustila, Kuusitie 11, Helsinki tai yrityksenne tiloissa.

 

Pyydä tarjous valmennuksesta ja tarvittaessa lisätietoja

Pekka Hirvonen, 045 1968 070

pekka.hirvonen@jalostin.fi

Pidätämme oikeuden muutoksiin.